Thursday, November 13, 2014

Sirop de catina cu miere


Numita ginsengul romanesc catina este plina de vitaminele  A, B, E, C  dar si de fosfor, magneziu si fier.
Catina are efect antioxidant, emolient, citoprotector, imunostimultor, vitaminizant, antiinflamator si cicatrizant.
Siropul de catina cu miere n-ar trebui sa va lipseasca din casa, fiind cel mai bun vaccin antigripal in sezonul rece.

Ingrediente

* 500 g catina
* 500 g miere de albine 

Mod de preparare

Se curata bobitele de catina, se spala in mai multe ape, apoi se lasa la scurs.
In robotul de bucatarie la care se schimba cutitul de inox cu cel de platic,pentru a evita oxidarea,se adauga catina, mierea si proceseaza pana cand se obtine o pasta densa.



Pasta obtinuta se trece printr-o sita deasa obtinand un sirop.
Siropul obtinut se pune in sticle inchise ermetic si se lasa la macerat in frigider.
Se consuma in fiecare dimineata cate doua lingurite.



Intr-un borcanel mi-am pastrat si cateva bobite de catina cu miere.



No comments:

Post a Comment